ГоловнаКультура

Продажі вінілових платівок побили рекорд у Великобританії

Вініл випередив цифру. 

Продажі вінілових платівок побили рекорд у Великобританії
Фото: BBC

У 2016 році у Великобританії продали вінілових платівок на суму 2,4 млн фунтів стерлінгів.

Це на 3 млн фунтів більше виручки від продажу цифрових копій альбомів і пісень, повідомляє BBC із посиланням на Entertainment Retailers Association.

Минулого року цифри були протилежними: вініл заробив 1,2 млн фунтів, а цифра - 4,4 млн.

Скачування музики зазнає збитків через популяризацію стримінгових сервісів. Добрі показники продажу вінілу в Асоціації пояснюють тим, що платівка стала популярним різдвяним подарунком і продавати вініл стали навіть у супермаркетах на зразок Sainsbury's або Tesco.

"Це підтверджує те, що музичні фанати ще здатні нас здивувати", - каже голова ERA Кім Бейлі.

"Не так давно скачування цифрових копій оголошувалося майбутнім індустрії. Мало хто думав, що формат альмобів, винайдений ще 1948 року, знову битиме рекорди продажів у 2016", - додають в Асоціації. 

 

Слід, утім, зазначити, що вінілова платівка коштує дорожче, ніж можливість легально скачати альбом або пісню. Нова платівка Кейт Буш Before The Dawn продається за 52 фунти, а завантажити її можна за 12.

Минулого тижня у Великобританії було продано 120 тис вінілових платівок і 295 тис цифрових копій.

Раніше цього року опитування, проведене BBC, засвідчило, що люди, які слухають музику на стримінгових сервісах, схильні купувати вінілові платівки на знак поваги до улюбленого виконавця. 48% опитаних заявили, що вони не слухають платівку, яку купили, а у 7% навіть немає програвача. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram