ГоловнаКультура

Порошенко підпише закон про підтримку кіно після доопрацювання

"Переконувати мене в тому, що кіно потребує державної підтримки не потрібно" 

Порошенко підпише закон про підтримку кіно після доопрацювання
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив, що підпише закон про підтримку кіно після того, як він буде доопрацьований і прийнятий у Верховній Раді.

Як повідомляє прес-служба глави держави, він повідомив про це на зустрічі з представниками української кіноіндустрії, на якій обговорювали вдосконалення  законопроекту "Про державну підтримку кінематографії в Україні".

"Мета цієї зустрічі - знайти спільну думку і забезпечити якнайшвидшу підготовку та ухвалення цього законопроекту. Переконувати мене в тому, що кіно потребує державної підтримки не потрібно. Це наша спільна позиція. Ми в одному човні і по одну сторону барикад"- сказав Порошенко.

За словами Порошенка, важливо, щоб сучасне українське кіно сприяло розвитку української мови, виховувало патріотизм, розповідаючи про подвиг українських героїв, які зараз захищають Україну.

Український президент наголосив, що і в Адміністрації президента, і в уряді, і в парламенті прихильників ухвалення цього закону більше ніж достатньо.

Учасники зустрічі висловили підтримку позиції президента, яка була зазначена в його пропозиціях щодо вдосконалення Закону України "Про державну підтримку кінематографії в Україні" та посилення підтримки кінематографістів.

Нагадаємо, 22 вересня Верховна Рада ухвалила закон "Про державну підтримку кінематографії в Україні". Окрема частина закону присвячена захисту авторського права у сфері кінематографа. Піратський контент має бути заблокований власником сайту або провайдером послуг хостингу, якщо власник сайту не робить таке блокування.

У зв'язку з цим про припинення роботи заявили сервіс EX.ua і один з найпопулярніших торрент-трекерів в Україні Torrents.net.ua.

У законі, який писався, головним чином, щоб відрегулювати кіногалузь і запропонувати нові механізми для її роботи, пропонується підтримати як українських, так і іноземних кіновиробників шляхом повернення їм 25% вкладених продюсерами засобів і 10% від витрат на акторські гонорари. Передбачається, що таким чином вдасться залучити в Україну зарубіжних продюсерів, які будуть знімати тут кіно.

Порошенко цей закон ветував.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram