ГоловнаКультура

Наступний конгрес міжнародного ПЕН-клубу відбудеться в Україні

Захід відбудеться у вересні 2017 року

Наступний конгрес міжнародного ПЕН-клубу відбудеться в Україні
Фото: pen-ua.com

Наступний конгрес міжнародного ПЕН-клубу відбудеться в Україні.

Про це повідомив у Фейсбуці український письменник і публіцист, віце-президент Українського центру міжнародного ПЕН-клубу Микола Рябчук.

"На конгресі міжнародного ПЕН у Галісії ми з Андрієм (письменник Андрій Курков, - ред.) таки домоглися офіційного рішення проводити наступний конгрес в Україні. Як на мене, це значно важливіше за Євробачення", - написав він.

ПЕН-клуб - міжнародна неурядова організація, яка об'єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів. Був створений з метою сприяння дружбі та інтелектуальної співпраці письменників усього світу; акцентує увагу на ролі літератури в розвитку взаєморозуміння і світової культури; бореться за свободу слова; діє як потужна сила в захисті прав письменників, яких садять до в'язниці, а часом і вбивають за їхні погляди.

Це одна з найстаріших організацій, яка бореться за права людини, і одна з найстаріших міжнародних письменницьких організацій.

Назва клубу - ПЕН - це абревіатура від англійських слів "Poets, Playwrights, Essayists and Novelists" - "поети, драматурги, есеїсти, романісти", які складаються в слово "pen" - ручка для письма.

ПЕН-клуб є неполітичною, недержавною організацією, яка перебуває в формальних консультаційних зв'язках з ЮНЕСКО і має спеціальний консультативний статус в Економічній і Соціальній Раді ООН. Цього року конгрес ПЕН-клубу проходив в Іспанії. Наступний відбудеться у вересні 2017 року. В якому саме українському місті пройде захід, поки що не відомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram