ГоловнаКультура

В Україні стартував інтерактивний фестиваль короткометражок

Мангеттенський кінофестиваль проходить в Україні вдесяте.

В Україні стартував інтерактивний фестиваль короткометражок
Фото: Facebook / Arthouse Traffic

22 вересня в Україні стартував інтерактивний Мангеттенський фестиваль короткометражних фільмів.

Про це повідомляють організатори фестивалю в Україні.

Це фестиваль, у якому рішення про найкращий фільм і найкращу акторську роботу кіноогляду ухвалюють глядачі. Щоб взяти участь у голосуванні, досить просто заповнити бюлетень після сеансу.

Мангеттенський кінофестиваль проходить щорічно - цього року вже вдев'ятнадцяте - у 250 містах на шести континентах. В Україні подія проходить вдесяте.

У шорт-лист 2016 року увійшли ігрові та анімаційні стрічки: «Бравіст» (Росія), «Горила» (Франція), «Еллу підвищили?» (США), «Зламані» (Німеччина), «Карусель» (Великобританія), «Остання подорож загадкового Пола В.Р.» (Франція), «Понаднормові» (Австралія), «Тримайся» (Нідерланди), «Тунель» (Норвегія), «Я - олівець» (Австралія).

Прем'єри більшості фільмів-фіналістів відбулися на престижних світових кінофестивалях: у Берліні, Торонто, Трайбеці й інших.

Фільм «Ведмежа історія», який зайняв III місце за результатами глядацького голосування на Мангеттенському кінофестивалі 2015 року, пізніше отримав премію «Оскар» як найкращий короткометражний фільм.

Фестиваль проходить з 22 вересня по 2 жовтня в Києві, Вінниці, Дніпрі, Житомирі, Запоріжжі, Кривому Розі, Луцьку, Львові, Маріуполі, Одесі, Сумах, Харкові й інших містах. Фільми демонструють мовою оригіналу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram