ГоловнаКультура

"Євробачення" обійдеться Україні майже в 456 млн гривень

Такі кошти передбачено в проекті держбюджету на 2017 рік.

"Євробачення" обійдеться Україні майже в 456 млн гривень
Фото: inshe.tv

Проект державного бюджету України на 2017 рік передбачає виділення 455,7 млн грн на забезпечення підготовки і проведення міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2017".

Про це йдеться в проекті держбюджету, зареєстрованому у Верховній Раді 15 вересня, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, Кабінет Міністрів пропонує парламенту виділити Державному комітету з питань телебачення і радіомовлення 1,395 млрд грн, з яких 897,7 млн грн - на фінансову підтримку Національної телерадіокомпанії України, а 24,6 млн грн - на керівництво та управління у сфері телебачення і радіомовлення.

Уряд також пропонує виділити Міністерству культури 3,1 млрд грн, з яких 572,8 млн грн - на підготовку кадрів для сфери культури і мистецтва вищими навчальними закладами ІІІ і ІV рівнів акредитації; 18,5 млн грн - вузами І і ІІ рівнів акредитації; 647 млн грн - на фінансову підтримку національних театрів; 387,8 млн грн - на підтримку національних художніх колективів, концертних організацій і їх дирекцій, національних і державних циркових організацій; а крім того, 373,8 млн грн - на забезпечення діяльності національних музеїв, національних і державних бібліотек.

На збереження історико-культурної та архітектурної спадщини в національних і державних заповідниках, паспортизацію, інвентаризацію та реставрацію пам'яток архітектури, культури та світової спадщини ЮНЕСКО запропоновано виділити 219 млн грн.

Нагадаємо, українська співачка Джамала з піснею "1944" перемогла у фіналі пісенного конкурсу "Євробачення-2016", який проходив у Стокгольмі (Швеція). Наступний пісенний конкурс вирішили проводити в Києві. Усього заявки подавали шість міст: Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Харків і Херсон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram