ГоловнаКультура

Повноцінно Інститут книги запрацює в січні

В. о. директора готуватиме Інститут до запуску.

Повноцінно Інститут книги запрацює в січні
Ростислав Семкив
Фото: facebook.com/litosvita

13 вересня стало відомо, що Український інститут книги тимчасово очолив літературознавець, доцент Києво-Могилянської Академії і директор видавництва "Смолоскип" Ростислав Семків.

Старт Інституту книги заплановано на січень, - цитує Семківа видання Читомо.

"Зараз - перехідний період, поки оголосять конкурс на посаду директора. До цього моменту його обов'язки буду виконувати я, - каже він. - Наше завдання на ці чотири місяці - побудувати структуру, забезпечити механізми, визначити алгоритми роботи".

Семків анонсував, що впродовж тижня-двох Інститут розгорне інформаційні майданчики, на яких буде розповідати про свою роботу: сторінки в соцмережах і сайт. "Зазначу, що тут акцент не на тому, щоб робити якесь гучне відкриття, а на поступовому та цілеспрямованому переході до роботи. Роботи багато і спектр діяльності дуже широкий - від активізації роботи бібліотек до участі в міжнародних ярмарках і фестивалях, підтримки книговидання, перекладів і так далі", - продовжує Семків.

Першими кроками новопризначений в.о. директора Інституту книги бачить створення інформаційних ресурсів і налагодження партнерства з іншими інформаційними каналами, "тому що передусім Інститут повинен пропагувати читання".

Другий важливий крок - створення конкретного плану співпраці з бібліотеками.

Нагадаємо, закон про створення Українського інституту книги було подано в Раду ще рік тому. Парламент схвалив створення Інституту лише в січні цього року. Відповідно до закону, Інститут книги буде державною установою, яка формуватиме політику держави в сфері культури і мистецтв. Метою Інституту стане підтримка книговидавничої діяльності, популяризація читання, стимулювання перекладацької діяльності, популяризація української літератури в світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram