ГоловнаКультура

"Квартал 95" просить у Держкіно 50 млн грн на свої фільми

Студія збирається зняти дві повнометражні картини.

"Квартал 95" просить у Держкіно 50 млн грн на свої фільми
Фото: wek.com.ua

Студія "Квартал 95" просить Держкіно підтримати два нові повнометражні фільми - ігровий "Слуга народу" і анімаційний "Повернення Гуллівера".

У сумі продюсери просять 50 млн грн: 15 млн на "Слугу народу" і 35 млн - на мультфільм.

У зведеній таблиці Держкіно, де містяться результати першого етапу державного пітчингу кінопроектів, "Слуга народу" вказаний у категорії "Ігрові повнометражні національні фільми (широка глядацька аудиторія)", а "Повернення Гуллівера" - "Анімаційні повнометражні фільми".

Режисер анімаційного фільму - Дмитро Малков, продюсери - Володимир Зеленський, Сергій Шефір, Борис Шефір, Андрій Яковлєв. Повний бюджет картини - 75 млн грн.

Режисером ігрової картини виступить Олексій Кирющенко, повний бюджет "Слуги народу" - 30 млн грн.

Система фінансування українського кіно побудована на пітчингу - презентаціях проектів фільмів перед експертною комісією. Члени комісії виставляють бали проектам, а за результатами оцінювання складається програма фінансування на наступний рік.

Цими днями проходить другий тур пітчингів, за результатами яких буде зрозуміло, на які проекти Держкіно виділить гроші в 2017-2018 роках. Уперше за історію проведення таких конкурсів в Україні за ними можна спостерігати онлайн - на фейсбук-сторінці Держкіно. 13 вересня пройдуть презентації анімаційних повнометражних фільмів (окрім "Повернення Гуллівера" там будуть ще дві анімації), а 15 вересня - ігрові повнометражні, розраховані на широку аудиторію. Повний розклад пітчингів можна переглянути на сайті Держкіно.

Нагадаємо, днями в мережі розгорівся скандал з приводу виступів Володимира Зеленського в Юрмалі: бурхливі обговорення спровокував номер, в якому Зеленський у ролі Петра Порошенка представляє Україну жебрачкою, що постійно клянчить гроші у всіх підряд. А також порівняв нашу країну з порноактрисою, готовою "прийняти в будь-якій кількості з будь-якого боку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram