ГоловнаКультура

Головний приз Венеціанського кінофестивалю пішов чотиригодинному філіппінському фільму

"Жінка, яка пішла" Лава Діаса отримала "Золотого лева".

Головний приз Венеціанського кінофестивалю пішов чотиригодинному філіппінському фільму
Лав Диас
Фото: EPA/UPG

У Венеції завершився 73-й міжнародний кінофестиваль.

Журі на чолі з голлівудським режисером Семом Мендесом розподілило призи серед фільмів основного конкурсу, повідомляє Deadline. Головну нагороду кіноогляду - "Золотого лева" - одержав фільм культового філіппінського режисера Лава Діаса "Жінка, котра пішла". Фільм триває майже чотири години (226 хвилин) і розповідає про жінку, яка провела 30 років у в'язниці за безпідставним звинуваченням.

Зазначимо, що це вже другий фільм режисера цього року - восьмигодинна "Колискова скорботної таємниці" мала прем'єру на Берлінале і була відзначена призом імені Альфреда Бауера за відкриття нових перспектив у кіно.

Другий за значимістю приз, гран-прі журі отримав фільм "Нічні тварини" Тома Форда з Емі Адамс і Джейком Джилленхоллом у головних ролях.

Нагороду за найкращу режисуру на Венеціанському кінофестивалі журі вирішило розділити на двох: "Срібний лев" дістався Амато Ескаланте за фільм "Дика місцевість" і Андрею Кончаловському за фільм "Рай".

Кубок Вольпі за найкращу жіночу роль отримала Емма Стоун за роль у фільмі "ЛаЛаЛенд" Деміана Шазелля. аналогічний приз за чоловічу роль отримав Оскар Мартінез за фільм "Почесний громадянин" Гастона Дюпра і Маріано Кона.

Нагорода за найкращий сценарій пішла Ноа Оппенхайму за роботу над фільмом "Джекі" Пабло Ларраіна - біографічної драми про життя Джекі Кеннеді після вбивства Джона Кеннеді. Головну роль зіграла Наталі Портман.

Приз імені Марчелло Мастрояні, який вручають найкращому молодому актору чи актрисі, пішов Паулі Бір, виконавиці головної ролі у фільмі Франсуа Озона "Франц".

Фестиваль у Венеції відкрився 31 серпня фільмом "Ла-Ла Ленд" і закривається 10 вересня вестерном "Чудова сімка" Антуана Фукуа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram