ГоловнаКультура

У Львові відкрився фестиваль, присвячений Станіславу Лему

Цього року це пілотний фестиваль, на повну потужність його проведуть наступного.

2 вересня у Львові стартував фестиваль LEMinarium Graphic Novels - Мультижанрова подія, присвячена творчості знаменитого фантаста, уродженця Львова, Станіслава Лема.

Як повідомляють організатори, цього року фестиваль пройшов у рамках Тижня актуального мистецтва, надалі ж його планують відокремити і проводити як самостійну подію.

У пілотному фестивалі взяли участь художники з України та Польщі.

У Музеї міста відкрилася виставка LEMinarium Graphic Novels, де виставлені ілюстрації відомих українських авторів, натхненні "Казками роботів" Лема. Так, у виставці взяли участь Анна Звягінцева, Євгенія Гайдамака, Ярослав Філевич та інші. Кураторами проекту виступили Наталка Гайда і Рина Шумило. Виставка триватиме до 18 вересня.

У Палаці мистецтв до 9 вересня триватиме спільний проект Володимира Кауфмана та Сергія Савченка, лейтмотивом якого стало трактування роману "Соляріс".

На LEMinarium також представлені роботи фотохудожника Костянтина Смолянінова, об'єднані проектом "With or Without". Нагадаємо, фестиваль проводиться в рамках Тижня актуального мистецтва, який відкрився у Львові 1 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram