ГоловнаКультура

Демо-запис The Beatles, який знайдено випадково, продали на аукціоні за £21 тис.

На ньому Пол Маккартні виконує пісню, написану для Сілли Блек.

Демо-запис The Beatles, який знайдено випадково, продали на аукціоні за £21 тис.
Фото: beatlesauction.co.uk

У Ліверпулі в суботу на аукціоні Beatles Memorabilia за 21 тис. фунтів стерлінгів продано демозапис пісні It's for You у виконанні Пола Маккартні, яку він разом з Джоном Ленноном написав для співачки Сілли Блек.

Як пише BBC, ця пісня два тижні трималася в топ-10 британського хіт-параду в кінці літа - початку осені 1964 року.

Демо-версія пісні у виконанні Маккартні, записана декількома тижнями раніше, перебувала у Блек, а потім загубилася. Через більш ніж 50 років запис знайшов племінник Сілли Блек Саймон Уайт. Він передбачає, що його тітка подарувала пластинку своєму братові - батькові Саймона Уайта. "Мій батько був завзятим колекціонером, він дуже дбав про свою колекцію записів і особисто зробив картонний конверт, в якому пластинка зберігалася більш як 50 років", - розповів племінник співачки.

Коли Сілла Блек померла в минулому році, племінник поніс платівку - на якій, як він вважав, співала вона - на оцінку в магазин The Beatles. Там і виявилося, що насправді пісню виконує не Блек, а Маккартні.

Платівка, враховуючи її давній вік, збереглася в хорошому стані.

Перед продажем на аукціоні Маккартні зробив собі її копію для особистого архіву.

Послухати частину запису можна на сайті аукціону Beatles.

Нагадаємо, що схожий випадок стався на початку цього року. На горищі клавішника ліверпульської групи Gerry and the Pacemakers Леса Магуайра знайдено пластинку з двома піснями The Beatles - Till There Was You і Hello Little Girl. Раритет, названий "Святим Граалем", продано на аукціоні в березні за 77,5 тис. фунтів стерлінгів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram