ГоловнаКультура

Оголошення міста-господаря "Євробачення" знову відклали (оновлено)

За інформацією Бориса Філатова, переможця назвуть наступного тижня.

Оголошення міста-господаря "Євробачення" знову відклали (оновлено)
Фото: www.starhit.ru

Запланований на четвер брифінг, на якому повинні були назвати переможця конкурсу серед міст, охочих прийняти "Євробачення-2017", скасовано, повідомляють на сайті Кабінету Міністрів.

Брифінг повинен був пройти в прес-центрі Кабміну о 15:00.

Борис Філатов, мер Дніпра - одного з трьох міст, що вийшли у фінал конкурсу, повідомив, що оголошення переможця відкладено на наступний тиждень.

"Четверте (!) перенесення оголошення міста, що прийматиме "Євробачення-2017". Спочатку - до 1 серпня. Потім - до Дня Незалежності. Потім - сьогодні. Тепер уже наступного тижня. Вся країна втратила майже 2 (два) дорогоцінних місяці!!! Сором і ганьба :( "- написав Філатов.

Оновлення. Член конкурсного комітету, гендиректор Національної телекомпанії (НТКУ) Зураб Аласанія пояснив, що місто-переможець не змогли вибрати з-поміж Києва та Одеси

"Місто (місце) проведення "Євробачення-2017" не обрано і сьогодні. Два з трьох міст мають значні переваги: Київ і Одеса. Ніс у ніс йдуть. Але також у кожного з них є недоліки. Різні, проте серйозні в обох випадках. Робоча група Оргкомітету продовжує уточнювати позиції. Ще тиждень? Інтрига повністю в дусі "Євробачення"", - написав він у фейсбуці.

Мер Києва Віталій Кличко, своєю чергою, обурився затягуванням з оголошенням міста-переможця.

"Усе менше часу залишається на масштабну підготовку до проведення конкурсу... Невизначеність ускладнить підготовку будь-якого міста з трьох претендентів", - наводить прес-служба слова Кличка.

Нагадаємо, українська співачка Джамала з піснею "1944" перемогла в фіналі пісенного конкурсу "Євробачення-2016", який проходив у Стокгольмі (Швеція). За правилами "Євробачення", наступний конкурс має пройти в Україні.

Влада вирішила провести конкурс серед міст, які виявили бажання прийняти захід.

Заявки на проведення "Євробачення" подали шість міст - Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Харків і Херсон. У фінал конкурсу вийшли три міста - Київ, Дніпро й Одеса. Спочатку переможця повинні були назвати 1 серпня, однак оголошення переможця перенесли. Причиною назвали затримку за фінансовими гарантіями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram