ГоловнаКультура

Цьогоріч у прокаті провалилися 15 голлівудських блокбастерів

Літо, яке минає, стало розчаруванням для великих кіностудій.

Цьогоріч у прокаті провалилися 15 голлівудських блокбастерів
Фото: Наталья Дяченко

Голлівудська кіноіндустрія переживає не найуспішніше літо в плані касових зборів.

Як повідомляє видання Market Watch, цьогоріч у прокаті провалилися 15 блокбастерів. Більшість цих фільмів створювали з бюджетом понад 100 млн доларів (іноді доходило майже до 200 млн).

Торік тільки 8 фільмів розчарували цифрами.

Так, у 2016-му очікувань не виправдали: "Білосніжка і Мисливець 2", "Черепашки Ніндзя 2", "День незалежності: Відродження", "Легенда Тарзана" і "Мисливці за привидами".

При цьому розкритиковані пресою фільми "Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості" і "Загін самогубців" окупилися в прокаті. Згідно з даними Box Office Mojo, фільм Зака Снайдера зібрав 872 млн доларів у світовому прокаті (при бюджеті 250 млн), а "Загін" поки що збирає 471 млн при бюджеті 170 млн. Обидва фільми знято за коміксами з всесвіту DC.

У Marvel справи теж ідуть добре: "Перший месник: протистояння" зібрав понад мільярд доларів у прокаті при бюджеті 250 млн, а "Дедпул", чиї успіхи хоче переплюнути "Загін самогубців", - 782 млн при бюджеті 58 млн.

Продовжуючи шукати проекти, які можуть стати успішними в прокаті, голлівудські студії зосередилися на перезапуску старих фільмів ("Мисливці за привидами"), продовженнях ("Білосніжка і Мисливець 2") та екранізаціях коміксів. Але багато фільмів не виправдовують очікувань.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо акторський склад жіночої версії фільму "Друзі Оушена", а також стартували зйомки продовження "Того, що біжить по лезу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram