ГоловнаКультура

Стартували зйомки продовження культового фільму "Той, хто біжить по лезу"

Режисером фільму виступає канадець Дені Вільньов

Стартували зйомки продовження культового фільму "Той, хто біжить по лезу"
Фото: Кинопоиск

У Будапешті почалися зйомки другої частини відомого фільму "Той, хто біжить по лезу" (1982), поставленого за романом Філіпа Діка "Чи мріють андроїди про електроовець?"

Про це повідомляє кіножурналіст Вілл Маккребб у своєму твіттері.

Режисером сиквела виступає канадський режисер Дені Вільньов ("Сікаріо", "Ворог"), продюсером залишається Рідлі Скотт, який зняв першу стрічку, що стала культовою.

У ролях буде задіяно Раян Гослінга, Робін Райт, Дейва Батісту і Гаррісона Форда, який зіграв головну роль в першому фільмі.

Оператором "Того, хто біжить по лезу 2" виступить Роджер Дікінс, який працював з Вільньовом на "Сікаріо" і "Полонянках".

"Я знаю, що це справжнє випробування для мене. Це ризик, і я знаю, що кожен фанат буде йти на сеанс цього фільму з бейсбольною битою, - ділиться режисер в інтерв'ю Collider. - І я це поважаю, тому що мова йде про мистецтво. Мистецтво - це ризик, і треба ризикувати. Я мріяв створити щось науково-фантастичне, відколи мені було 10 років, і я відмовлявся знімати багато сиквелів, але я не зміг відмовити "Тому, хто біжить по лезу", я так сильно його люблю. Тому я сказав: до біса все, будемо знімати і зробимо все, щоб фільм вийшов хорошим".

Вихід другого "Того, хто біжить по лезу" заплановано на жовтень 2017 року.

Тим часом, на жовтень 2016 року запланована прем'єра ще одного фільму Дені Вільньова - теж на науково-фантастичну тему, - "Прибуття". Головні ролі зіграли Емі Адамс і Джеремі Реннер. Вчора у Мережі з'явився перший тизер стрічки:

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram