ГоловнаКультура

Семеро українських письменників склали експериментальний збірник "ДНК"

У книзі розповідається про українського студента, який став піддослідним у науковому експерименті.

Семеро українських письменників склали експериментальний збірник "ДНК"

До майбутнього Форуму видавців у Львові семеро українських письменників Сергій Жадан, Юрій Винничук, Ірена Карпа, Олександр "Фоззі" Сидоренко, Макс Кідрук, Андрій Кокотюха та Володимир Рафієнко реалізували спільний літературний проект "ДНК", фантазуючи на тему генетичної пам'яті.

Про це в прес-службі видавництва "Клуб Сімейного Дозвілля".

"ДНК" - це історія звичайного українського студента престижного китайського університету, який стає піддослідним у науковому експерименті. Розшифровка генетичного коду дозволить йому особисто пережити найяскравіші моменти з життя предків. Сім історій у книзі - сім спогадів, які дивним чином зберігалися десь у структурі ДНК нащадка протягом 150 років до 2057 року", - наголошується в повідомленні.

Це сім переконливих голосів і науково-фантастичний роман несподівано перетворюється у правдиву оповідь про батьків і Батьківщину. Нові спогади склалися в приголомшливу, жорстоку у своїй правдивості історію країни: правда народників кінця XIX століття, правда французьких емігрантів, правда селян з ядерного полігону Харківщини, правда переселенців з охопленого війною Донбасу - все це в ДНК Чумакова.

Книга "ДНК" з'явиться у продажу на початку вересня і буде вперше представлена на Форумі видавців у Львові 18 вересня.

До Форуму видавництво підготувало 90 книг, а всього на ньому буде представлено понад 200 новинок, що вийшли в цього року.

Нагадаємо, 29 липня Жадан отримав премію "Українська книжка року" за "Месопотамію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram