ГоловнаКультура

Сергій Жадан передав президентську премію дитячим установам Луганської області

Письменник отримав нагороду за книгу "Месопотамія"

Сергій Жадан передав президентську премію дитячим установам Луганської області
Фото: www.facebook.com/tasiadavydenko

Письменник Сергій Жадан та видавництво "Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля" вирішили передати президентську премію "Українська книга року" на потреби дитячих установ Луганської області.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Жадан став лауреатом премії у номінації "За видатні досягнення в галузі художньої літератури" за книгу "Месопотамія".

"Нам з видавцями, звичайно, дуже приємно отримати цю нагороду. Стосунки українського мистецтва з українською владою ніколи не були простими. Не є вони простими і сьогодні - у цій вкрай складній ситуації, у якій знаходиться наша з вами країна. Але мені здається, що саме сьогодні і позиція мистецтва, і позиція влади повинні характеризуватися словом відповідальність", - зазначив письменник.

"Ми з видавцями хочемо ще раз подякувати Вам за цю премію і передати її на потреби дитячих установ Луганської області. Ми з друзями-волонтерами вже деякий час допомагаємо дитячим садкам та інтернатам на Луганщині, тому з радістю передамо і ці кошти дітям, сподіваючись на те, що в майбутньому волонтери не матимуть необхідності перебирати на себе функції державних органів. Це наша країна, і відповідати за неї повинні всі разом", - підсумував своє звернення Жадан.

Нагадаємо, у серпні вийде нова поетична збірка Жадана під назвою "Тамплієри".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram