ГоловнаКультура

Нова книга про Гаррі Поттера встановила рекорд за попередніми замовленнями в США

Книга "Гаррі Поттер і Прокляте дитя" надійде в продаж 31 липня.

Нова книга про Гаррі Поттера встановила рекорд за попередніми замовленнями в США
Фото: bd3d.su

Книга "Гаррі Поттер і Прокляте дитя" встановила новий рекорд за попередніми замовленнями в США, обійшовши за цим показником попередню книгу про хлопчика-чарівника - "Гаррі Поттер і Дари Смерті", що вийшла в 2007 році.

Про це свідчать дані найбільшої американської мережі книжкових магазинів Barnes and Noble, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Сайт Amazon Books також зазначив, що нова книга очолює список найпопулярніших видань для замовлення як у друкованому вигляді, так і в електронній версії. Точних цифр поки що не розголошують.

"Гаррі Поттер і Прокляте дитя" спочатку є спектаклем із двох частин, прем'єра якого відбудеться в Лондоні 30 липня. Всі квитки були розпродані в перші ж години після початку продажу. Однойменна книга, що представляє собою п'єсу, надійде в продаж 31 липня, в день народження як персонажа Гаррі Поттера, так і автора Джоан Роулінг.

Дія у новій книзі розгортається через 19 років після подій перших семи частин і будується навколо дорослих героїв і їхніх дітей. Відзначається, що одну з головних героїнь, Герміону Грейнджер, зіграє чорношкіра акторка, хоча в знятих за книгами фільмах цей персонаж має європейську зовнішність.

Усього в світі було продано понад 450 млн примірників перших семи книг серії про Гаррі Поттера, а їх екранізації зібрали в світовому прокаті більш ніж $7 млрд.

Нагадаємо, раніше фанати Гаррі Поттера вибрали улюблене заклинання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram