ГоловнаКультура

Молоді театральні режисери зможуть поставити британські п'єси в українських театрах

Для цього треба взяти участь у конкурсі

Молоді театральні режисери зможуть поставити британські п'єси в українських театрах

Британська рада в Україні оголосила відкритий всеукраїнський конкурс для драматичних театрів і молодих режисерів, які можуть подати спільну заявку на постановку однієї з п'яти британських п'єс.

П'єси вже перекладено на українську мову - їх відібрали у Британській раді, очистили права і підготували для роботи.

Конкурс відкритий для молодих режисерів (до 40 років включно), які встигли поставити щонайменше два спектаклі на професійній сцені, і для драматичних театрів будь-якої форми власності.

Учасники мусять подати спільну заявку на постановку однієї з п'ятьох п'єс до 31 липня 2016 року.

На вибір пропонуються п'єси сучасних британських драматургів, які вже мають сценічну історію у Великобританії та інших країнах: "Під небом синім" Девіда Елдріджа, "Якщо боги впадуть, безпечно не буде" Сельми Дмитрович, "Шахтарі-художники" Лі Холла, "Чорний дрізд" Девіда Харровера і "Легені" Данкана Макміллана.

За результатами конкурсного відбору чотири переможці зможуть поставити свої спектаклі в Україні. Крім того, вони вирушать на стажування у британські театри, а також візьмуть участь у майстер-класах та воркшопах, які відбудуться тут, в Україні.

Програма Taking the Stage, в рамках якої проводиться цей конкурс, проходить у партнерстві з чотирма британськими театрами - Young Vic (Лондон), Hull Truck (Галл), Live Theatre (Ньюкасл) і Sherman Cymru (Кардіфф).

Вибирати проекти конкурсантів буде експертна група, до якої увійшли режисер Дмитро Богомазов, драматург Наталія Ворожбит і театрознавець Ганна Веселовська.

"Україні потрібні нові імена, тому що наш театр залишається досить закритим простором, - вважає Богомазов. - Такий конкурс дає можливість режисерам-початківцям заявити про себе і стати відомими".

Докладну інформацію про програму та конкурс читайте на сайті. Ви також можете надсилати свої питання на імейл: [email protected].

Нагадаємо, у новому сезоні "Британського театру в кіно" покажуть три постановки відомого британського хореографа сера Метью Борна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram