ГоловнаКультура

Оголошено конкурс серед міст, що претендують на "Євробачення" (оновлено)

"Якщо буде воля міністрів - а я думаю, вона буде - ми сьогодні приймемо це рішення".

Оголошено конкурс серед міст, що претендують на "Євробачення" (оновлено)
Фото: www.kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів збирається в п'ятницю оголосити конкурс для вибору міста, яке проведе "Євробачення-2017".

Про це на засіданні уряду в п'ятницю сказав прем'єр Володимир Гройсман, який очолює оргкомітет з проведення пісенного змагання.

"Ми оголосимо конкурс серед міст-претендентів на Євробачення. Оргкомітет напрацював пропозиції, ми сьогодні розглянемо. Якщо буде воля міністрів - а я думаю, вона буде, - ми сьогодні приймемо це рішення і почнемо відбір", - заявив Гройсман.

Оновлення. На сайті Першого каналу з'явилися умови конкурсу.

Триватиме відбір з 24 червня до 1 серпня включно і складатиметься з чотирьох етапів. На першому етапі з 24 червня по 8 липня міста-претенденти повинні надіслати заявки.

Другий етап відбору триватиме з 8 по 15 липня. У цей період робоча група Національної телекомпанії України та представники організаційного комітету проаналізують заявки.

Під час третього етапу - з 18 по 22 липня - відбудеться представлення заявок містами-претендентами на засіданні Організаційного комітету з підготовки Євробачення. Після цього оргкомітет оголосить попередні результати - назви двох міст-кандидатів.

Фінальний етап відбору триватиме з 22 липня по 1 серпня. До міст-фіналістів приїде інспекція за участю представників Європейської мовної спілки та членів оргкомітету.

Серед вимог до міст - наявність критого приміщення з місткістю мінімум 7 тисяч осіб, а бажано до 10 тисяч.

Нагадаємо, на "Євробаченні-2016" перемогла українська співачка Джамала. За правилами конкурсу, наступного року він пройде в Україні.

На проведення "Євробачення" претендують Київ, Одеса, Дніпро (Дніпропетровськ), Львів і Херсон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram