ГоловнаКультура

Хіти Каннського кінофестивалю покажуть в українському прокаті

Першим у кінотеатри потрапить чорна комедія "У тихому болоті" від Брюно Дюмона.

Хіти Каннського кінофестивалю покажуть в українському прокаті
Фото: OIFF

Із 7 липня в українських кінотеатрах почнуться покази фільмів конкурсної програми 69-го Каннського кінофестивалю. Про це повідомила прес-служба компанії "Артхаус Трафік".

Першим фільмом із каннської програми стане чорна комедія "У тихому болоті" від Брюно Дюмона, в минулому володаря двох Великих призів журі та "Золотої камери" Каннів. Українська прем'єра фільму, де знялися зірки європейського кіно Жульєтт Бінош і Валері Бруні-Тедескі, запланована на 7 липня.

З 4 серпня глядачі зможуть побачити в прокаті "Неонового демона" Ніколаса Віндінга Рефна. Головні ролі в цьому фешн-трилері виконали Ель Феннінг, Кіану Рівз, Кристіна Хендрікс, а також супермодель Еббі Лі Кершоу.

З 1 вересня у прокат вийде сімейна драма "Капітан Фантастик", знята Меттом Россом. Її відзначили призом за найкращу режисуру в програмі "Особливий погляд" фестивалю.

З 8 вересня в кінотеатрах покажуть нову роботу корейця Пак Чхан-Ука, творця культового "Олдбоя", - стрічку "Наймичка". Також у вересні в прокат вийде новий фільм Пола Верховена "Вона".

На 27 листопада заплановано реліз мелодрами "Це лише кінець світу" Ксав'є Долана з Гаспаром Ульєлем, Маріон Котійяр, Леа Сейду та Венсаном Касселем, що отримала Гран-прі фестивалю.

Українська прем'єра переможця 69-го кінофестивалю, соціальної драми "Я, Деніел Блейк" пройде в рамках щорічного фестивалю "Нове британське кіно".

У листопаді українських глядачів очікує трагікомедія "Тоні Ердманн" Марен Аде, а також "Незнайома" братів Дарденнів.

На грудень заплановано прем'єру фільму "Патерсон" Джима Джармуша, який став його найкращою роботою, знятою з після нульових. Нарешті на початок 2017 року заплановано прем'єру анімаційного фільму "Червона черепаха" Міхаеля Дюдока де Віта. Продюсував стрічку знаменитий Ісао Такахата, який разом з Хаяо Міадзакі є творцем культової анімаційної студії "Гіблі".

Нагадаємо, 69-й міжнародний Каннський кінофестиваль проходив з 11 по 22 травня 2016 року і відкривався новою стрічкою Вуді Аллена «Світське життя». Головою журі, до складу якого цього року увійшли Кірстен Данст, Мадс Міккельсен, Ванесса Параді і Дональд Сазерленд, став режисер Джордж Міллер, творець серії фільмів про Скаженого Макса. Володарем найвищої нагороди Каннського кінофестивалю визнали британську картину "Я, Деніел Блейк" Кена Лоуча.

Фільми з програми Каннського кінофестивалю випустить на екрани кінокомпанія "Артхаус Трафік".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram