ГоловнаКультура

Стець пропонує передати частоти БТБ телеканалу "Культура"

В Україні не вистачає телеканалів, які висвітлюють культурну сферу.

Стець пропонує передати частоти БТБ телеканалу "Культура"
Фото: www.kmu.gov.ua

Міністерство інформаційної політики має намір передати частоти, що належать телеканалу БТБ, Національній раді з питань телебачення і радіомовлення для розподілу за результатами конкурсу.

Про це заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець.

"Ті ліцензії на частоти, які належать телеканалу БТБ в середині країни, цього тижня Мінінформполітики передасть Нацраді з телебачення і радіомовлення", - сказав він, зазначивши, що сподівається на передачу цих частот громадському телеканалу "Культура".

За словами голови Нацради з питань телебачення Юрія Артеменка, на цей момент в інформаційному просторі відчувається нестача телеканалу, який би висвітлював культурну сферу.

"Якщо телеканал "Культура" візьме участь у конкурсі, то буде одним з його фаворитів", - зазначив він.

У свою чергу, гендиректор Національної телекомпанії Зураб Аласанія повідомив, що, незважаючи на проблеми з фінансуванням, телеканал "Культура" братиме участь у конкурсі на нові частоти.

Нагадаємо, телеканал БТБ ("Банківське телебачення") був створений Нацбанком в той час, коли його очолював Сергій Арбузов. У травні минулого року проти Арбузова порушили справу за розтрату держкоштів під час створення цього телемовника. На базі БТБ Мінінформполітики створив канал іноземного мовлення Ukraine Tomorrow.

У березні 2015 року Кабмін передав телеканал БТБ Міністерству інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram