ГоловнаКультура

Бенксі подарував новий мурал початковій школі у Брістолі

Так художник віддячив школярам за те, що вони назвали одну з будівель школи на його честь

Відомий британський стріт-художник Бенксі намалював свою нову роботу на стіні початкової школи у Брістолі.

Як повідомляє The Guardian, Бенксі створив цю роботу на знак подяки за те, що учні школи вирішили назвати одну з будівель свого навчального закладу на честь художника.

Крім того, художник залишив записку: "Дорогий Брідж Фарм, дякую за ваш лист і за те, що назвали будівлю на честь мене. Ось вам картина. Якщо вона вам не сподобається, не соромтеся додавати щось своє - я впевнений, що вчителі не заперечуватимуть. Пам'ятайте - завжди простіше отримати пробачення, ніж дозвіл. З любов'ю, Бенксі".

На муралі зображена дитина, яка жене по вулиці палаючу шину. Дитина при цьому намальована у стилі дитячих малюнків, а шина - дуже реалістична. Агенти Бенксі, Pest Control підтвердили, що це справжня робота художника.

Фото: EPA/UPG

Незадовго до католицького Великодня учні школи написали Бенксі лист, в якому розповіли, що проголосували за перейменування однієї з чотирьох будівель школи на його честь. Інші носять імена Кебота (італійський дослідник 15-го століття Джон Кебот, який досліджував Брістоль), інженера Брунеля, який побудував відомий міст у Брістолі, і пірата Чорна Борода, який, за чутками, теж народився у Брістолі.

Як відомо, кар'єра Бенксі теж бере початок у Брістолі - на міських стінах ще збереглися його ранні роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram