ГоловнаКультура

Поліція Іспанії затримала підозрюваних у крадіжці картин Бекона

За даними ЗМІ, крадіжку здійснили професіонали

Поліція Іспанії затримала підозрюваних у крадіжці картин Бекона

Поліція Іспанії затримала сімох осіб за підозрою в крадіжці картин знаменитого британського художника-експресіоніста Френсіса Бекона вартістю 27,8 млн доларів.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Власники повідомили про крадіжку картин Бекона, а також сейфа з колекцією монет і ювелірних виробів із будинку в Мадриді в липні 2015 року.

У лютому до іспанських детективів звернулися представники британської компанії, які отримали лист із проханням перевірити походження декількох картин. До листа додавалися фотографії вкрадених робіт. Завдяки цьому листу поліції вдалося заарештувати підозрюваних у причетності до крадіжки, серед яких арт-дилер із Мадрида та його син.

За даними ЗМІ, крадіжку, вочевидь, була здійснена професіоналами, злодіям удалося відключити систему сигналізації в будинку власника картин.

Френсіс Бекон (1909-1992 рр.) прославився як один із найяскравіших представників експресіонізму XX століття, порушував у своїх творах теми відчуження від релігії та смерті. У 2013 році його картину "Три нариси до портрету Люсьєна Фрейда" було продано на аукціоні Christie's за рекордну на той момент суму 142 млн доларів.

Нагадаємо, 6 травня в Одеській області знайшли 17 картин італійських майстрів, які були викрадені в листопаді минулого року з Міського музею Кастельвеккьо в італійській Вероні. Роботи авторства Рубенса, Тінторетто, Пізанелло, Карото і Мантеньї готували до переправлення на територію Молдови. Їх затримали за 1,5 км від державного кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram