ГоловнаКультура

У Парижі на час Євро-2016 відкриється український арт-павільйон

Франція проведе фестиваль "Береги Європи".

8 червня в Парижі в рамках проекту "Береги Європи" відкриється український арт-павільйон, який працюватиме протягом Чемпіонату Європи з футболу.

Кожна країна-учасниця Євро матиме власний майданчик для демонстрації сучасного мистецтва. Крім того, кожна країна намалює фреску, яка в різний спосіб розповість одну історію. Українську фреску намалює художник Сергій Радкевич.

Фреска Сергія Радкевича "Людство"
Фреска Сергія Радкевича "Людство"

Павільйон відкриється виставкою Kievianer дуету "Брати", а також графікою Микити Кравцова, який зобразив найбільші українські міста спеціально для "Берегів Європи". Свої твори і їхні переклади на французьку прочитає письменниця Катерина Бабкіна.

У програмі також виставка "Граблі" Олександра Каднікова в партнерстві з арт-центром Павла Гудімова "Я Галерея"; "Від Шевченка до Шевченка" карикатуристки Юлії Носар; Foot Kiss Костянтина Чернічкіна про український футбольний 2012 рік; найкращі роботи Давида Шарашидзе; а також роботи Kinder Album.

Аудіовізуальна частина буде представлена українським відеоартом, альманахом "Місцеві" від фестивалю кіно і урбаністики 86, а також вітчизняною анімацією.

11 червня просто неба на березі Сени відбудеться концерт київського гурту "Реве та стогне".

Свої тексти прочитає письменниця і перекладачка Галина Шиян.

Куратори проекту - письменниця Ірена Карпа і культурний менеджер Ганна Корягіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram