ГоловнаКультура

На 69-му Каннському кінофестивалі вручили першу нагороду - "Собачу пальму"

Приз отримав бульдог з фільму "Патерсон" Джима Джармуша

На 69-му Каннському кінофестивалі вручили першу нагороду - "Собачу пальму"
Кадр из фильма "Патерсон"

69-й Каннський кінофестиваль підходить до завершення - в неділю, 22 травня, стануть відомі володарі основних призів конкурсних програм кіноогляду.

Сьогодні вручили першу нагороду на кінофестивалі - Palm Dog ("Собача пальма"). Щорічно, починаючи з 2001 року, спеціальне журі в Каннах вибирає кращого пса з фільмів, представлених у програмах кіноогляду.

Як повідомляє один із членів журі, кінокритик Пітер Бредшоу, у своєму твіттері, цього року "пальму" отримав англійський бульдог на ім'я Неллі з фільму Джима Джармуша "Патерсон", який бере участь в основному конкурсі Каннського кінофестивалю. На жаль, собака не дожила до участі в Каннах, тому приз від її імені отримав режисер.

Фото: Twitter / Kaleem Aftab

Фільм "Патерсон" є одним із фаворитів в отриманні основних нагород від міжнародного журі на чолі з Джорджем Міллером. Стрічку, яка розповідає про водія автобуса у місті Патерсон, назвали одним із кращих фільмів Джармуша за останні роки. Головну роль у фільмі зіграв Адам Драйвер ("Зоряні війни: Пробудження сили", "Голодні серця" і т.д).

Нагадаємо, Каннський кінофестиваль проходить у 69-те. Кіноогляд цього року відкрився фільмом Вуді Аллена "Світське життя".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram