ГоловнаКультура

Рада розблокувала створення громадського телебачення

Керівництво Укртелефільму відмовлялося входити в НСТУ

Рада розблокувала створення громадського телебачення
Укртелефильм

Верховна Рада приєднала "Укртелефільм" до Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ).

За ухвалення в цілому законопроекту №4232 проголосували 235 депутатів.

Цей закон виключає державне підприємство "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм" з переліку підприємств, які мають приєднатися до НСТУ на першому етапі реформування, і приєднує його на другому етапі вже до створеної юридичної особи ПАТ "НСТУ" у формі публічного акціонерного товариства "Укртелефільм", 100% акцій якого належить державі. Раніше "Укртелефільм", Національна радіокомпанія України, державна телерадіокомпанія "Культура" і всі обласні і регіональні державні телерадіокомпанії мали спочатку приєднатися до Національної телекомпанії України (НТКУ), після чого на їхній базі мали створити НСТУ.

Усі суб'єкти реформування, крім "Укртелефільму", приєдналися до НТКУ. Фактичний саботаж керівництвом "Укртелефільму" процесу приєднання до НТКУ привів до неможливості створити ПАТ "НСТУ".

Нагадаємо, керівництво "Укртелефільму", як заявляв раніше керівник Держтелерадіо Олег Наливайко, перешкоджало входженню студії в НТКУ. Наливайко називав причиною цього те, що на території студії є багатоповерховий будинок з "нерозподіленими квартирами", який керівництво "Укртелефільму" "чомусь вважає не державною, а своєю особистою власністю".

Закон про суспільне телебачення і радіомовлення України президент Петро Порошенко підписав 7 квітня минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram