ГоловнаКультура

Євген Нищук визначився з призначенням першого заступника в Мінкульті

Посаду отримала Світлана Фоменко, яка була у Нищука заступником міністра з питань євроінтеграції

Євген Нищук визначився з призначенням першого заступника в Мінкульті
Фото: mincult.kmu.gov.ua/

Кабінет Міністрів ухвалив два кадрові рішення щодо Міністерства культури Євгена Нищука.

Розпорядженнями уряду з поста заступника міністра культури з питань євроінтеграції звільнили Андрія Вітренка, а першим заступником міністра стала Світлана Фоменко.

Фоменко обіймала пост заступника міністра з питань євроінтеграції в першому постмайданівському Мінкульті. Тоді на посаду заступника міністра провели конкурс, і Фоменко його виграла.

Новопризначений міністр культури Євген Нищук пропонував посаду першого заступника Олесі Островській-Лютій, яка вже обіймала цю посаду в його Мінкульті. Але Островська відмовилася, ставши радником міністра зі стратегії.

Звільнення

Андрія Вітренка різко розкритикував В'ячеслав Кириленко, який призначив його на цю посаду під час своєї роботи в Мінкульті. На засіданні уряду 20 квітня віце-прем'єр заявив, що не бачить сенсу звільняти Вітренка. "Якщо ви хочете розвалити це міністерство, звільніть трьох із чотирьох заступників, а не чотирьох із чотирьох", - заявив він.

Крім Фоменка, заступниками міністра культури Євгена Нищука стали Тамара Мазур (керівник апарату) і Ростислав Карандєєв, який зберіг свій пост після звільнення Кириленка.

Нагадаємо, Євген Нищук знову став міністром культури після зміни уряду. Екс-міністр культури В'ячеслав Кириленко залишився віце-прем'єром, тоді як культуру в Кабміні передали у відання іншого віце-прем'єра - Павла Розенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram