ГоловнаКультура

Альянс культури зажадав прибрати Кириленка з Кабміну

Культурні активісти погрожують акціями протесту.

Альянс культури зажадав прибрати Кириленка з Кабміну
Фото: Макс Требухов

Об'єднання громадських організацій "Альянс культури" закликало в рамках переформатування Кабміну призначити іншого міністра культури.

Як сказано у відкритому зверненні Альянсу, робота В'ячеслава Кириленка на посаді міністра культури була не більш ніж імітацією діяльності та відтворенням "радянських методів управління, забарвлених у патріотичні кольори". Політика Кириленка, на думку культурних активістів, характеризувалася відсутністю реальних реформ, неякісними законодавчими і нормативними актами, неефективним використанням бюджетних коштів, просуванням ідеї "створення українського культурного продукту", відсутністю діалогу з культурною громадськістю, провальною кадровою політикою, відсутністю стратегічного бачення.

"Немає жодних підстав для того, щоб Кириленко зберіг свою посаду в новому складі уряду. Ми впевнені, що культурне середовище категорично не сприйме продовження перебування В.Кириленка на посади, буде вважати це зрадою інтересів держави і буде змушене вдатися до всіх не заборонених законом форм протесту", - йдеться в заяві.

Альянс культури об'єднує громадську організацію "Реанімаційний пакет реформ Культура", платформу стратегічних ініціатив "Культура 2025", Конгрес активістів культури.

Нагадаємо, що в Раді поки що немає остаточного рішення, хто буде міністром культури. БПП пропонує кандидатуру Євгена Нищука на посаду міністра культури, "Народний фронт" - В'ячеслава Кириленка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram