ГоловнаКультура

Громадські активісти поділяться досвідом захисту пам'яток архітектури

У Києві триває проект "Стратиграфія"

Громадські активісти поділяться досвідом захисту пам'яток архітектури
Фото: Ксения Гнилицкая

9 квітня у Vozdvyzhenka Art House пройде кейс-стаді "Найкращі практики збереження архітектурної спадщини та модернізації Києва".

Громадські активісти у сфері збереження культурної спадщини поділяться історіями успіху та практиками створення кампаній, спрямованих на захист пам'яток архітектури. Під час зустрічі заплановано обмін досвідом між учасниками, журналістами і жителями міста.

Незважаючи на недосконале законодавство, в Києві були успішні випадки відстоювання архітектурної спадщини і громадського простору. Але при цьому місту не вистачає нової культури дбайливого ставлення власників до об'єктів, які мають архітектурну чи історичну цінність.

Організатори зустрічі зазначають, що в українських медіа також мало інформації про ефективні інструменти і практики, які дозволили б міняти простір міста на краще.

Програма кейс-стаді:

15.00-16.40, 1-ша сесія

Активістські практики збереження архітектурної спадщини й організації публічного простору. Учасники: художниця і громадська активістка Євгенія Бєлорусець (заборона будівництва на Гончара); громадський активіст Олександр Глухов (захист Садиби Мурашка); Зорян Кісь і Сергій Щелкунов ("Врятуй Жовтень!"); Владислава Осьмак (Гостинний двір), Марина Соловйова (благоустрій загального простору силами спільноти).

16:40-17:00, 2-га сесія

Вплив законодавчих ініціатив на історичну спадщину. Прес-секретар Київського метрополітену Наталка Макогон розповість, як закон про декомунізацію вплинув на простір метро.

17:00-18:00, 3-тя сесія

Раціональний підхід до модернізації. Створення музею кіно в будівлі колишньої кінофабрики - Іван Козленко, директор Національного центру Довженка. Майбутнє ВДНГ - Максим Бахматов, в.о. гендиректора Національного експоцентру України. Вхід вільний, початок реєстрації - о 14:45. Адреса: Київ, вул. Воздвиженська, 32.

Нагадаємо, що кейс-стаді пройде в рамках соціально-художнього проекту "Стратиграфія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram