ГоловнаКультура

Мінкульт відмовився переглядати список заборонених російських фільмів

У Кириленка відповіли на зауваження голови СБУ

Мінкульт відмовився переглядати список заборонених російських фільмів
Фото: prostir.museum

Міністерство культури не уповноважене ініціювати перегляд списку заборонених в Україні російських фільмів.

Про це йдеться у відповіді Мінкультури на лист голови Служби безпеки.

"Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, складає центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах культури і мистецтва, на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони, Служби безпеки, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення", - зазначили в Мінкультури.

Також у відомстві наголошують, що норми українського законодавства встановлюють автоматичну заборону демонстрування і розповсюдження тих фільмів, у створенні яких брала участь хоча б одна людина зі згаданих у переліку.

У відповіді Мінкультури зазначено, що відомство діє виключно в рамках своїх повноважень і опублікувало на своєму сайті такий перелік з 83 осіб, відповідно до списку, наданого безпосередньо СБУ. Якщо ж спецслужба хоче скасувати заборону на показ будь-яких окремих фільмів, то вона може надати офіційне звернення про виключення конкретних осіб з цього переліку.

Нагадаємо, раніше голова СБУ Василь Грицак дорікнув Мінкультури в нерозбірливому підході до питання заборони демонстрації російського кіно і закликав не забороняти всі фільми, а провести ретельний аналіз, щоб виокремити "дійсно шкідливий контент".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram