ГоловнаКультура

Видання про культуру збирає гроші на краундфандинг-платформі

Три роки тому "Коридору" вдалося зібрати потрібну суму на своє фінансування

Видання про культуру збирає гроші на краундфандинг-платформі
Фото: Коридор

Українське онлайн-видання "Коридор" оголосило про початок збору грошей на фінансування проекту через краудфандинг-платформу "Велика ідея".

Редакція видання хоче зібрати 100 тис. гривень за 100 днів. Сторінка "Коридору" на сайті платформи - за посиланням.

"Коридор" - онлайн-журнал про сучасну культуру, який існує з 2010 року. Автори видання пишуть про українську та світову культуру, аналізуючи процеси, критикуючи сучасне українське мистецтво і роблячи інтерв'ю з тими, хто створює культуру. Автори "Коридору" - журналісти провідних видань, експерти, культурологи, куратори та історики мистецтва.

У 2015 році "Коридор" видав дві книги - "Як писати про культуру?" і "Культура. Завтра", тираж яких уже розійшовся. "Ми провели два дуже плідні семінари культурної критики і репортажу, а на весну готуємо ще одну освітню програму для культурних редакторів", - йдеться в описі проекту.

У 2013 році виданню вдалося провести одну успішну краудфандинг-кампанію і зібрати трохи більше ніж 46 тис. гривень.

Цього разу "Коридор" планує зібрати суму, удвічі більшу. 50 тис гривень піде на гонорарний фонд, 20 тис грн - на оплату праці нового редактора видання, 20 тис - на переклади кращих статей про культуру на англійську і з англійської, 10 тис - на підтримку і вдосконалення сайту.

Решту грошей, необхідних для розвитку до весни 2017 року, редакція отримає на грантовій основі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram