ГоловнаКультура

Держуправління справами не продовжує контракт з директором "Мистецького Арсеналу"

Навколо конкурсу з відбору нового директора розгорається скандал

Держуправління справами не продовжує контракт з директором "Мистецького Арсеналу"
Фото: Катя Куницкая

Державне управління справами відмовилося продовжити контракт з гендиректором "Мистецього Арсеналу" Наталією Заболотною.

Про це вона написала у колонці на "УП. Життя".

"Нам доставили лист від в.о. керівника ДУС. У ньому без зайвих пояснень повідомили, що вони не бажають продовжувати зі мною контракт або укладати новий", - зазначила Заболотна.

Її контракт закінчився 14 березня, і того ж дня мали оголосити відкритий конкурс відповідно до закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури і конкурсної процедури призначення керівників державних і комунальних закладів культури".

Однак у ДУС розцінюють "Мистецький Арсенал" не як музейний комплекс, а як підприємство, і хочуть проводити конкурс відповідно до постанови Кабінету Міністрів "Про проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки".

В такому разі директора визначатиме зовсім інша комісія.

Заболотна зазначила, що братиме участь у конкурсі, як би його не проводили. "Однак тон їхніх листів і сигнали з ДУС дають підстави припустити, що найближчим часом проти мене може бути розпочато брудну кампанію з використанням фейкових "вкидань" у ЗМІ, замовних депутатських запитів, показових прокурорських перевірок, несподіваних усунень від роботи та іншого", - написала вона.

Заболотна керує "Мистецьким Арсеналом" з 2010 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram