ГоловнаКультура

У кінотеатрі "Ліра" покажуть фільм "Добровольці Божої Чоти"

Фільм Леоніда Кантера розповідає про бійців ДУК, які захищали Донецький аеропорт

У кінотеатрі "Ліра" покажуть фільм "Добровольці Божої Чоти"

З 14 по 19 березня в кінотеатрі "Ліра" покажуть документальний фільм Леоніда Кантера і Івана Яснія "Добровольці Божої Чоти".

Фільм, що розповідає про бійців ДУК, які обороняли Донецький аеропорт, вийшов у широкий прокат рік тому.

У червні 2015 року "Добровольці" отримали приз глядацьких симпатій на міжнародному фестивалі документального кіно у Гданську.

У документальній стрічці режисери Леонід Кантер та Іван Ясній показали бійців ДУК під час їхньої служби в аеропорту, їхню мотивацію та історії їхнього життя. У фільмі також дає свій погляд на події на східному фронті Дмитро Ярош, лідер "Правого сектору", який в січні під час операції в аеропорту отримав поранення.

Зйомки тривали кілька місяців, протягом яких знімальна група приїжджала в с. Піски і Донецький аеропорт і вела зйомку бойових операцій ДУК. Покази відбудуться 14 березня о 19:30, 15 березня о 17:30. 18 березня о 19:00 і 19 березня о 17:30. Ціна квитків - 30 грн.

Нагадаємо, що кінотеатр "Ліра" відкрився в лютому 2015 року як кінотеатр, який показує українське кіно. У "Лірі" свої роботи представляють молоді українські режисери, часто проходять українські ретроспективи, а нові фільми показують за участю членів знімальних груп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram