ГоловнаКультура

Кіностудію Miramax продали медіа-компанії з Катару

Суму угоди не розголошують

Кіностудію Miramax продали медіа-компанії з Катару
Фото: logos.wikia.com

Катарська медіа-група BeIn повідомила про придбання 100% акцій американської кіностудії Miramax, яка зняла близько 700 фільмів.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Акції студії придбали в катарської державної інвесткомпанії Qatar Investment Authority і каліфорнійської Colony Capital. Суми угоди не розголошують.

Як повідомили в BeIn, якій належать телеканали у 24 країнах Близького Сходу, Північної Африки, Європи, а також у США, Miramax продовжить працювати як незалежна кінокомпанія. Нові власники планують розширювати мережу розповсюдження фільмів студії, а також брати участь у створенні нових фільмів.

"Наші плани передбачають подальше зростання компанії і створення для неї нового контенту", - заявив засновник групи, бізнесмен Нассер Ганім Аль-Хелаїфі.

Компанія Miramax Films була заснована 1979 року братами Гарві і Бобом Вайнштейнами, які 2005 року заснували власну кінокомпанію The Weinstein Company.

На легендарній кіностудії знято безліч відомих фільмів, у тому числі стрічки "Кримінальне чтиво", "Англійський пацієнт", "Розумник Вілл Хантінг", "Амелі" і "Банди Нью-Йорка". За історію існування студії її фільми отримали 68 премій "Оскар" і 278 номінацій на них.

Нагадаємо, 2010 року компанія Walt Disney продала Miramax інвестиційній групі Filmyard Holding за $660 млн. Відтоді пакети акцій студії кілька разів міняли господарів, проте донині вони не були консолідовані в руках одного власника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram