ГоловнаКультура

Найкращою науково-популярною книгою 2015 року визнали "Створення інноваторів" від K.Fund

Найкращою науково-популярною книгою 2015 року визнали "Створення інноваторів" від K.Fund

Україномовну версію світового бестселера Тоні Вагнера "Створення інноваторів: як виховати молодь, яка змінить світ" від Фонду Василя Хмельницького K.Fund визнано кращим виданням у номінації "Обрії. Науково-популярна література" XVII Всеукраїнського рейтингу "Книга року - 2015". Про це повідомив президент Всеукраїнського рейтингу "Книга року" Костянтин Родик під час прес-конференції у Києві.

Книга Тоні Вагнера випередила шість інших видань у цій номінації, серед яких українські переклади творів Франсуази Барб-Ґалль, Умберто Еко, Шеріл Сендберг.

Загалом у сімох тематичних номінаціях ХVII Всеукраїнського рейтингу "Книга року - 2015" було оцінено 1022 видання. У короткі списки увійшли книги 58 видавництв з семи міст України. Найбільшу кількість книг презентували видавництва Києва, Львова та Харкова.

Фонд Василя Хмельницького K.Fund презентував бестселер про виховання інноваторів на TEDxKyiv у грудні минулого року. У Фонді вибір книги пояснюють її унікальністю й актуальністю для України: автор проаналізував історії багатьох сучасних інноваторів, щоб визначити, які чинники вплинули на їхнє становлення. Читачі мають можливість не тільки ознайомитися з результатами дослідження, а й подивитися відео-інтерв'ю з реальними героями книги на сайті kfund.ua.

Відеозвернення Тоні Вагнера до української аудиторії можна подивитися за посиланням.

Всеукраїнський рейтинг "Книга року" було засновано у 1999 році. Він щороку визначає кращі книги, видані в Україні.

Фонд Василя Хмельницького K.Fund впроваджує в Україні модель безперервної освіти, де особлива роль відводиться книгам. У рамках проекту "Бібліотека Хмельницького" K.Fund планує регулярно знайомити українську аудиторію з найкращими світовими виданнями за такими напрямками: навчання, економіка, підприємництво.

Василь Хмельницький - перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців, засновник K.Fund. Серед громадських ініціатив, підтримуваних підприємцем, - Київський міжнародний економічний форум (КМЕФ); проекти громадської організації "Освіторія": сучасна загальноосвітня школа "Новопечерська школа" у Києві і онлайн-платформа iLearn для учнів з дитячих будинків та малозабезпечених сімей; магістерська програма публічного адміністрування в Національному університеті "Києво-Могилянська академія"; перший в Україні міжкорпоративний IT-університет BIONIC University; видавничий проект "Бібліотека Хмельницького".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram