ГоловнаКультура

66-й кінофестиваль у Берліні відкрився новим фільмом братів Коенів

У наступні 10 днів на кіноогляді покажуть понад 400 картин

У Берліні відбулася церемонія відкриття 66-го міжнародного кінофестивалю. Кіноогляд відкрився новим фільмом американських режисером Ітана і Джоела Коенів "Аве, Цезар!".

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Фестиваль стартував з прес-конференції міжнародного журі, яке цього року очолює Меріл Стріп. Зокрема, на ній актриса заявила, що протягом всієї кар'єри грала представників різних культур і що її запрошення в якості голови журі - це теж важливий меседж для кіноіндустрії. "Ми всі африканці", - резюмувала вона свою відповідь на питання про різноманітність у кіно, яку активно обговорюють у зв'язку з акторськими номінаціями на "Оскар", у яких немає жодного небілого актора або актриси.

Фільмом відкриття 66-го Берлінале стала нова картина братів Коенів "Аве, Цезар!" з Джорджем Клуні, Джошем Броліном, Скарлетт Йоханссон, Чаннінгом Татумом, Ральфом Файнсом і Тільдою Свінтон. За сюжетом, головний герой працює фіксером на голлівудській кіностудії в 1950-ті роки, невідомі саме викрадають кінозірку Берда Вітлока.

На прес-конференції, присвяченій прем'єрі фільму, Джордж Клуні заявив, що кінематографічна спільнота занадто пізно реагує на гострі соціальні і політичні події, на кшталт війни в Сирії. Зазначимо, що актор дуже активно коментує політичний порядок денний: два роки тому він з'явився на прес-конференції свого фільму "Мисливці за скарбами" у футболці з Юлією Тимошенко.

Кіноогляд триватиме до 21 лютого. 20 лютого пройде церемонія закриття, на якій стануть відомі переможці основного конкурсу, в якому беруть участь 18 картин.

Нагадаємо, що цього року на Берлінському кінофестивалі є два фільми, що представляють Україну - "Маріуполіс" (Франція, Литва, Україна) в документальній секції "Панорами" і "Сенсіз" Нарімана Алієва у програмі Generation.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram