ГоловнаКультура

Федір Чистяков скасував усі концерти в Криму

"Просто я не хочу, щоб хоч у кого-небудь був привід думати, що я хоч якось пов'язаний з усією цією історією"

Федір Чистяков скасував усі концерти в Криму
Фото: rock.kiev.ua/Макс Требухов

Лідер групи "Нуль" і "Чистяков-Бенд" Федір Чистяков скасував усі свої концерти в окупованому Криму.

Про це йдеться на його офіційному сайті.

"Зазвичай спочатку думають, а потім роблять, але іноді трапляється навпаки. Цей випадок - варіант "б". Дуже шкода, але попри це. Чому я все-таки не їду у Криму?" - звертається музикант до шанувальників своєї творчості.

Він пише, що якоїсь миті "наївно думав, що в Криму все "заспокоїлося". Однак "вибух дискусії" дав зрозуміти, що це не так.

Музикант наголошує, що готовий грати скрізь, де його хочуть слухати.

"У мене є друзі в Криму. У мене є друзі і в Україні. У мене немає жодних заперечень ні проти тих, ні проти інших. Я за мир. Але події, пов'язані з Кримом, для значного числа людей - це біль. Це незагоєна  рана. І я її теж відчув. Я просто не зможу поїхати туди веселитися. Мені невесело. Я вкрай засмучений. Як сказав один поет: "Пусть кто хочет на празднике этом распевает весёлые песни", - написав Чистяков.

"Я не збираюся обговорювати питання про правомірність приєднання Криму. Рішення не їхати не пов'язане з моїм ставленням до цього питання. Просто я не хочу, щоб хоч у кого-небудь був привід думати, що я хоч якось пов'язаний з усією цією історією. Ось тому я не поїду з концертами в Крим. Я вважатиму за краще виплатити всі неустойки за скасування заходів. Співати там зараз я просто не зможу", - додав музикант.

Нагадаємо, раніше італійський оперний і естрадний співак Алессандро Сафіна скасував свої концерти в окупованому Криму, заплановані на лютий. Тенору запропонували зробити вибір - провести концерти в Севастополі і Сімферополі або в п'ятьох інших містах України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram