ГоловнаКультура

Українка очолила школу мистецтв Єльського університету

Марта Кузьма очолюватиме один з головних навчальних закладів світу

Українка очолила школу мистецтв Єльського університету
Йельского университет
Фото: shutterstock.com

Уперше за 152-річну історію Школи мистецтв Університету Єлю деканом стала жінка - українка Марта Кузьма.

Про це повідомляє сайт Platfor.ma.

"Марта Кузьма здатна надихнути студентів на сміливі рішення, при цьому вона чітко розуміє важливість нових контекстів для художників і мистецтва... Я абсолютно переконаний, що вона буде розвивати унікальне бачення Єльської школи мистецтв", - зазначив президент Єльського університету Пітер Саловей.

Марта Кузьма має більш ніж 20-річний досвід кураторського стажу в різних країнах світу. В середині 90-х років вона керувала роботою київського Центру сучасного мистецтва Сороса. Потім займалася Офісом сучасного мистецтва Норвегії, Центром фотографії Нью-Йорка і Проектом сучасного мистецтва Вашингтона. Останнім часом українка очолювала Королівський інститут мистецтв у Стокгольмі.

Школа мистецтв Єльського університету заснована 1864 року, завдяки чому стала першим навчальним закладом такого типу в США, досі вважається однією з кращих у країні та світі. Зараз там готують магістрів образотворчих мистецтв з графічного дизайну, живопису, фотографії та скульптури.

Нагадаємо, 2015 року два українські виші вперше потрапили в список престижного британського рейтингу Times Higher Education World University Rankings

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram