ГоловнаКультура

Відомий піаніст Олексій Ботвінов зіграє концерт у Києві

Музикант виконає твори Шопена, Рахманінова, Моцарта, Філіпа Гласса і Яна Фрейдліна

Відомий піаніст Олексій Ботвінов зіграє концерт у Києві
Фото: Предоставлено Алексеем Ботвиновым

2 березня у столичному Міжнародному Центрі культури і мистецтв (Жовтневий палац) відбудеться класичний фортепіанний концерт відомого піаніста, народного артиста України Олексія Ботвінова.

Про це повідомляють організатори концерту.

Концерт має назву «Музика любові». Музикант гратиме у супроводі Національного ансамблю солістів «Київська Камерата» під керуванням Валерія Матюхіна, а також з використанням сучасних відеоінсталяцій VJ Videomatics.

Під час концерту музиканти виконають шедеври Шопена, Рахманінова, Моцарта, а також музику авторів кінця ХХ століття: Філіпа Гласса й одесита Яна Фрейдліна, чия музика знаходиться на стику між класикою, джазом та роком. Все це буде відбуватися на тлі сучасного відеоряду, створеного віджеями Videomatics.

«Музична частина концерту побудована нетрадиційно - у нас не звучать повні твори, наприклад, 2-й концерт Рахманінова, а звучать його окремі частини, які перемежовуються з творами інших епох і стилів, - розповідає Олексій Ботвінов. - Тому що наш концерт - це певна історія, історія любові в житті людини або художника... Відповідно, це такий спектакль, дійство нового формату».

У свою чергу один із віджеїв, які беруть участь у концерті, зазначив, що відеоряд, яким супроводжуватиметься музика, може стати "своєрідним поштовхом для відродження інтересу до класичної музики, особливо серед молоді".

Олексій Ботвінов - відомий український піаніст, який проживає в Одесі. Зокрема, минулого року він брав участь у проекті Владислава Троїцького "Мистецтво війни", у якому теж поєднували музику з відео, а також із перформансом.

Крім того, Ботвінов – куратор фестивалю класичної музики Odessa Classics, який проводили у червні минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram