ГоловнаКультура

Фанати Гаррі Поттера обрали улюблене заклинання

Експекто патронум зустрічається в книгах найчастіше

Фанати Гаррі Поттера обрали улюблене заклинання
Фото: bd3d.su

Фанати саги про Гаррі Поттера Джоан Роулінг вибрали своє улюблене заклинання, повідомляє Газета.ru з посиланням на видання The Irish Times

Найпопулярнішим стало заклинання Експекто патронум (заклинання, що проганяє дементорів, - ред.), яке набрало 2,7 тис. голосів. На другому місці - Акціо (заклинання, за допомогою якого можна притягнути предмет), на третьому - Вінгардіум левіоса (заклинання левітації).

Зазначають, що Експекто патронум зустрічається в книгах найчастіше. Уперше воно згадується в книзі "Гаррі Поттер і в'язень Азкабану".

Усього в списку 10 заклинань. До нього також увійшли заклинання Експеліармус (обеззброює опонента), Лумос (заклинання освітлення), Алохомора (відчиняє зачинені двері та вікна), Авада кедавра (вбиває заклинання, якому немає протидії), Сектумсемпра (заклинання, яке завдає глибоких ран противнику), Облівіейт (заклинання, що стирає пам'ять) і Ридікулус (заклинання проти богарта - привида, що змінює свою форму залежно від того, чого боїться людина, яка стоїть перед ним).

Нагадаємо, в жовтні 2015 року Джоан Роулінг анонсувала продовження історії про Гаррі Поттера в театральній постановці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram