ГоловнаКультура

Українські артисти зажадали повної відмови від російського медійного продукту

Звернення підписали Олег Скрипка, Андрій Середа, Сергій Фоменко, брати Капранови, казкар Сашко Лірник, Іван Леньо.

Українські артисти зажадали повної відмови від російського медійного продукту
Фото: http://sumno.com

Низка українських артистів і співаків звернулися до Президента Петра Порошенка з вимогою закрити український ефір для відео- і аудіотоварів РФ.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"На сьогодні вся російська медіапродукція несе елемент пропаганди: або звеличування російських військ, або ідеї російського світу. Стратегія заборони окремих акторів чи фільмів виявилася недостатньо ефективною. Ми вважаємо, що треба заборонити будь-який інтелектуальний продукт з Росії", - заявив учасник групи "Kozak System" Іван Леньо на прес-конференції в четвер у Києві.

Він також зауважив, що продаж російської медіапродукції не тільки несе прибутки російському виробнику, а й пригнічує українське медіавиробництво.

"Ми вимагаємо від Президента в інтересах національної безпеки заборонити будь-який імпорт відео- і аудіопродукції з РФ, а також заборонити трансляцію такої продукції в українському теле- і радіоефірі", - наголосив він.

Музикант повідомив, що група українських медіаперсон має намір також зареєструвати відповідну петицію на сайті Президента.

Своєю чергою присутній на прес-конференції музикант і художник Антін Мухарський закликав власників медіагруп і керівників телеканалів до масштабного діалогу.

Як повідомляється, звернення до Президента підписали, зокрема, лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка, лідер "Кому Вниз" Андрій Середа, лідер гурту "Мандри" Сергій Фоменко, учасниця "Українські Барви" Оксана Стебельська, письменники брати Капранови, казкар Сашко Лірник.

Нагадаємо, міністр культури В'ячеслав Кириленко запропонував позбавляти ліцензій українські радіостанції через відсутність у них українського контенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram