ГоловнаКультура

Кириленко застеріг італійського тенора Сафіну від виступів у Криму

Міністр культури запропонував провести п'ять концертів на території материкової України

Кириленко застеріг італійського тенора Сафіну від виступів у Криму
Фото: 24tv.ua

Віце-прем'єр-міністр, міністр культури В'ячеслав Кириленко заявляє про неможливість проведення концертів італійського співака Алессандро Сафіни на материковій частині України після його ймовірного виступу на території анексованого Росією Криму.

Про це він написав у своєму мікроблозі Twitter.

"Safina 21-22 лютого виступає в окупованому Криму, порушуючи українські закони. Потім планує ще п'ять концертів в інших містах України. Які вже не відбудуться", - написав Кириленко.

Він також зазначив, що ті, хто порушує режим в'їзду-виїзду з Криму, автоматично потрапляють під санкції.

"Організатори забули попередити співака", - додав Кириленко, наголосивши, що необхідно поважати закони і територіальну цілісність України.

За словами міністра, проведення концертів співака на материковій частині країни буде можливим, якщо він скасує раніше заплановані виступи в Сімферополі та Севастополі.

"Рецепт простий - скасувати два концерти в Севастополі і Сімферополі. Замість них провести п'ять великих концертів в інших містах України", - додав міністр.

Нагадаємо, в грудні в окупованому Сімферополі з'явилися афіші з анонсами виступів французького актора П'єра Рішара і італійського співака Алессандро Сафіни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram