ГоловнаКультура

Чеський кінематографічний союз нагородив Олега Сенцова

Режисер отримав спеціальний приз журі премії Trilobit Beroun.

Чеський кінематографічний союз нагородив Олега Сенцова
Фото: twitter.com/poroshenko

Чеський кінематографічний і телевізійний союз FITES 16 січня нагородив кінорежисера Олега Сенцова спеціальною премією журі під час церемонії вручення премій Trilobit Beroun.

Про це повідомляють на сайті нагороди.

Представниця чеської організації People in Need Олена Іванців у своєму Фейсбуці зазначила, що члени спілки також надіслали Сенцову відкритий лист. Нагороду взяли представники Amnesty International у Чехії, які передадуть її родичам режисера.

Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на Дону засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Олександра Кольченка, який проходив у цій самій справі, засуджено до 10 років колонії суворого режиму.

Згідно з обвинувальним висновком, у квітні 2014 року Сенцов створив у Криму "терористичне співтовариство", яке отримувало вказівки від невідомих осіб у Києві і було "структурним підрозділом" забороненого в Росії "Правого сектору". Метою співтовариства була "дестабілізація обстановки" в Криму та "вплив на органи влади": "кримські терористи", вважає слідство, намагалися змусити Росію відмовитися від рішення про прийняття півострова до складу Федерації. Учасники спільноти здійснили два "терористичні акти" в Сімферополі - підпал дверей офісу "Російської громади Криму" і вікна місцевого відділення "Єдиної Росії", а також нібито готували підриви пам'ятника Леніну і Вічного вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram