ГоловнаКультура

У Німеччині "Майн кампф" Гітлера стала бестселером

Перший тираж маніфесту Гітлера фактично розкупили в інтернеті до офіційного початку продажів.

У Німеччині "Майн кампф" Гітлера стала бестселером
"Майн кампф"
Фото: euroradio.fm

Нове двотомне академічне видання книги Адольфа Гітлера "Майн кампф" із критичними анотаціями, що з'явилося на прилавках магазинів 8 січня, стало хітом продажів у Німеччині.

Про це пише The Daily Telegraph.

Як зазначає німецьке видання BuchReport, перший тираж фактично розкупили в інтернеті до офіційного початку продажів.

Під керівництвом мюнхенського Інституту сучасної історії (Institut fur Zeitgeschichte, IfZ) було надруковано 4 тис. примірників книги, незважаючи на те, що замовлень надійшло на 15 тис. В IfZ уже заявили, що готують другий тираж книги.

Книгу продавали по €59, але дуже скоро на сайті Amazon.de з'явилося оголошення про продаж двотомника за ціною €9999,99.

Як повідомляє Тhe Guardian з посиланням на німецьке видання Buchreport, яке складає чарти для Der Spiegel, нацистський текст на 2000 сторінок займав двадцяту позицію в чарті науково-популярних бестселерів Der Spiegel у суботу.

За даними німецьких ЗМІ, лише дуже невелике число магазинів розмістило "Майн кампф" на вітрині своїх магазинів, тоді як більшість книготорговців воліють замовляти книгу лише в міру надходження запитів від клієнтів.

Уперше з моменту закінчення Другої світової війни Інститут сучасної історії вирішив видати політичний маніфест-автобіографію Гітлера з коментарями експертів до тексту (видання забезпечено 3,5 тис. приміток) для того, щоб "розвіяти міф", котрий огортає книгу. Це стало можливим після того, як 1 січня минув термін дії авторських прав на книгу у федеральної землі Баварія. Дії IfZ спровокували шквал критики з боку єврейських організацій, на думку яких твори нацистської літератури не можна перевидавати.

Гітлер написав "Майн кампф" 1924 року, відбуваючи покарання в баварській тюрмі за організацію "пивного путчу" 1923 року. У книзі автор виклав ідеї націонал-соціалізму. Уперше її опублікували 1925 року - за вісім років до приходу Гітлера до влади. Після цього вона стала найбільш видаваною в Німеччині, а її прочитання - обов'язковим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram