ГоловнаКультура

"50 відтінків сірого" отримали шість номінацій на "Золоту малину"

Екранізація бестселера Е.Л. Джеймс може стати найгіршим фільмом року

"50 відтінків сірого" отримали шість номінацій на "Золоту малину"
Фото: Кинопоиск

13 січня, на день раніше від оприлюднення претендентів на "Оскар", своїх номінантів оголосила антипремія "Золота малина", яку вручають найгіршим фільмам і кінематографістам року.

Про це повідомляє BBC.

Фільм Сем Тейлор-Джонсон "50 відтінків сірого" - екранізація однойменного роману з Джеймі Дорнаном і Дакотою Джонсон у головній ролі - став лідером за кількістю номінацій. Картину висунули в номінаціях "Найгірший фільм", "Найгірший режисер", "Найгірший актор", "Найгірша актриса", "Найгірший сценарій" і "Найгірша пара".

Крім того, по шість номінацій на "Малину" отримали "Сходження Юпітера", "Пікселі" і "Шопокоп-2". Ці три фільми, а також фільм "Фантастична четвірка" і згадані "50 відтінків сірого" претендують на звання найгіршого фільму 2015 року.

Найгіршими акторами можуть стати Міла Куніс і Чаннінг Татум за "Сходження Юпітер" Енді і Лани Вачовські, а Едді Редмейн, якого, напевно, номінують на "Оскар" за головну роль у "Дівчині з Данії", претендуватиме також на звання найгіршого актора другого плану через свою роль у фільмі Вачовські.

Адам Сендлер - беззмінний фігурант номінацій на "Золоту малину" - також є у списку претендентів на нагороду за найгіршу акторську роботу в "Пікселях" і "Шевці".

Гвінет Пелтроу номінували в категорії "Найгірша актриса" за роль у "Мордекаї", а виконавця головної ролі Джонні Деппа - відповідно, в категорії "Найгірший актор". Разом вони претендують на звання найгіршого акторського ансамблю.

Торік найгіршим фільмом року за версією "Золотої малини" став "Рятуючи Різдво" Кірка Кемерона.

Премію "Золота малина" заснували в 1980 році на противагу "Оскару" - церемонія вручення антинагород проходить за день до вручення призів Американської кіноакадемії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram