ГоловнаКультура

Стівен Сігал став громадянином Сербії

Герой голлівудських бойовиків знайшов нову батьківщину.

Стівен Сігал став громадянином Сербії
Фото: http://www.rts.rs

Відомий американський актор Стівен Сігал отримав сербське громадянство.

"Стівен Фредерік Сігал, який народився 10 квітня 1952 року в американському штаті Мічиган, громадянин США, отримує громадянство республіки Сербія", - подають сербські ЗМІ текст указу прем'єр-міністра Сербії Александара Вучича.

Це відбулося трохи більше ніж через місяць після візиту Сігала в країну й отримання офіційної пропозиції з приводу тренувань спецпризначенців сербської поліції.

На зустрічі з керівництвом країни Сігал пообіцяв, що зробить усе можливе для створення позитивного образу своєї нової батьківщини.

Чи дав Стівен Сігал згоду обійняти посаду тренера поліцейського спецназу, не уточнюють. Сігал має 7-й дан айкідо і звання сихан - почесний титул майстра японських бойових мистецтв. Він також є засновником прикладного стилю айкідо, підлаштованого під використання в реальних бойових умовах.

Варто зазначити, Сігал є частим гостем у Росії, прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков зазначав, що актор і Володимир Путін - "давні друзі". Західні ЗМІ повідомляли про про бажання Путіна зробити Сігала почесним консулом Росії в Каліфорнії й Аризоні, а віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін пропонував героєві голлівудських бойовиків брати участь у просуванні російської зброї за кордоном.

Відомий своєю проросійською позицією Сігал також побував у Криму після приєднання півострова до РФ, де приміряв майку із зображенням Володимира Путіна.

Стівен Сігал знімався переважно в бойовиках, де грав шляхетних борців із несправедливістю. Втім, зараз у Голлівуді його не шанують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram