ГоловнаКультура

У Німеччині почали продавати "Мою боротьбу" Гітлера

Критичне перевидання "Майн Кампф" коштує майже € 60

У Німеччині почали продавати "Мою боротьбу" Гітлера
Фото: euroradio.fm

У Німеччині стартували продажі твору "Моя боротьба" нацистського лідера Адольфа Гітлера.

Про це повідомляє Slon, посилаючись на Associated Press.

Як наголошується, в продаж надійшла книга під назвою "Гітлер, Моя боротьба: критичне видання" з коментарями, які кілька років готували вчені з мюнхенського Інституту сучасної історії.

"Це видання викриває фальшиву інформацію, поширену Гітлером, його пряму брехню і напівправду, що спрямовані на пряму пропаганду", - пояснив голова інституту Андреас Віршінг.

Sky News уточнює, що книга коштує €59.

Авторські права на "Мою боротьбу" минули 1 січня, через 70 років після смерті автора. Міністр освіти Німеччини Йоханна Ванка наголошувала, що "не потрібно прикидатися, ніби книжки не існує".

Книга, написана Гітлером у 1920-х роках, містить його ідеї, твір користувався великою популярністю в роки, коли він перебував при владі. У Росії книга визнана екстремістською.Нагадаємо, єврейські організації і влада Баварії жорстко розкритикували перевидання гітлерівського "маніфесту".

"Майн Кампф" не заборонена в Німеччині законом, проте баварська влада використовувала той факт, що досі авторські права на книгу належали їм, і не допускали книгу фюрера до перевидання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram