ГоловнаКультура

Гурт "Браво" зіграв концерт для бездомних собак

Гонорар від виступу буде передано собачому притулку "Берта" під Москвою

Гурт "Браво" зіграв концерт для бездомних собак
Евгений Хавтан
Фото: worldelectricguitar.ru

24 грудня в Московському мюзик-холі гурт "Браво" зіграв концерт на підтримку бездомних собак. Гонорар від виступу передадуть собачому притулку "Берта", який перебуває у скрутному становищі.

Повідомлення про це розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці московський журналіст Євген Левкович.

Як повідомляють, "Берта" розташована в підмосковному місті Щелково, існує вже 10 років тільки на приватні пожертвування і кошти волонтерів. Зараз на території, виділеній містом, немає електрики і водопроводу. Щодня волонтери привозять воду в каністрах, щоб напоїти всіх собак. Бракує їжі і ліків.

Щороку група, лідером якої є Євген Хавтан, дає благодійні концерти. Музиканти підтримували Олексія Навального, виступали з вимогою звільнити політичних в'язнів. Однак активна громадянська позиція учасників групи та її лідера ніколи не позначалася на їхній творчості.

"Так, я не вважаю за потрібне переносити це на музику, - заявив Хавтан в інтерв'ю напередодні концерту на допомогу собачому притулку. - Якщо ти берешся доносити свою політичну позицію зі сцени, через пісні, ти повинен бути на сто відсотків упевнений, що зробиш це правильно, що тебе не можна буде витлумачити неправильно. Я не впевнений. До того ж це все одно має бути зроблено талановито, а це просто не мій жанр. Але при цьому позиція "художник повинен бути поза політикою" мені теж не близька. Тому я висловлюю свою позицію в інших місцях, а сцена - це сцена, я на ній виключно музикою займаюся".

Нагадаємо, на початку грудня луганські прикордонники вдягнули службових собак у бронежилети, виготовлені на одному з київських підприємств за кошти волонтерів. Від початку року за допомогою службових собак на ділянці Луганського прикордонного загону було виявлено 26 одиниць зброї, понад 26 тис. боєприпасів і більш ніж 11 кг вибухівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram