ГоловнаКультура

У Львові відкриють кримськотатарський культурний центр

Раніше рішення виділити приміщення Кримському дому у Львові блокувала фракція ВО "Свобода"

У Львові відкриють кримськотатарський культурний центр

Львівська міська рада виділила приміщення кримськотатарському культурному центру "Кримський дім у Львові". Рішення про це прийнято на сесії міськради 24 грудня.

"Крим зараз в окупації, і частина жителів Криму - громадян України приїхали до Львова, поважаючи наші закони, наші порядки і наші традиції звернулися до громадськості міста з пропозицією виділити їм приміщення для роботи. Вони сюди приїхали не за власним бажанням, їх біда гнала. Ми зобов'язані допомагати їм", - повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Рішення передбачає виділити кримськотатарській громаді приміщення на вул. Тесленка, 4 загальною площею 519,9 кв. м терміном на 1 рік.

Як повідомляли, у травні та липні Львівська міська рада відмовилася виділити приміщення для кримськотатарського культурного центру "Кримський дім у Львові". Рішення було заблоковано фракцією партії "Свобода", у якої була більшість.

Нагадаємо, у Львові створюють вуличну галерею "Вірші з війни" - активісти розписують стіни віршами на військову тематику. Тексти віршів написані учасниками АТО на Донбасі чи їхніми близькими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram