ГоловнаКультура

ЄMI дозволила скачувати музику Beatles в Інтернеті

Дотепер альбоми групи видавалися на компакт-дисках і на вінілі, в моно- і стереоверсіях

ЄMI дозволила скачувати музику Beatles в Інтернеті
The Beatles
Фото: wikipedia.org

Напередодні Різдва, 24 грудня, альбоми групи Beatles, власником яких є одна з найбільших звукозаписних компаній світу ЄMI, вперше стануть доступні на декількох стрімінгових сервісах (роздають користувачам мультимедійний контент потоком).

Про це повідомляє Русская служба Би-би-си.

Як наголошується, досі ЄMI перешкоджала новому формату поширення музики, прагнучи отримати максимальний прибуток з ремастерінгів класичних альбомів, що регулярно видавалися і перевидавалися, на компакт-дисках і на вінілі, в моно- і стереоверсіях.

У 2010 році, незабаром після видання чергового ремастерінгу, Apple Music оголосила спочатку великомасштабну рекламну кампанію в зв'язку з появою музики гурту на iTunes, проте тоді все обмежилося онлайн-публікацією сольних альбомів Джона Леннона, Пола Маккартні, Джорджа Харрісона і Рінго Старра.

З 24 грудня 2015 шанувальники цифрової музики зможуть слухати всі 13 класичних студійних альбомів і чотири збірки з Apple Music, Deezer, Google Play, Microsoft Groove, Napster / Rhapsody, Amazon Prime Music, Slacker Radio, Spotify і Tidal.

Нагадаємо, на початку грудня рідкісна копія "Білого альбому" групи The Beatle, яка належала Рінго Старру, була продана на аукціоні за 790 тис. доларів. Платівка стала найдорожчою в історії аукціонного дому Julien's Auctions.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram