ГоловнаКультура

Помер режисер Ельдар Рязанов

Класику радянського кіно було 88 років

Помер режисер Ельдар Рязанов
Фото: tvc.ru

У Москві помер кінорежисер, сценарист і драматург Ельдар Рязанов. Йому було 88 років.

Про смерть режисера повідомили його родичі, повідомляє Meduza.

З 21 листопада Рязанов перебував у лікарні. За повідомленнями ЗМІ, причиною смерті стала легенева і серцева недостатність.

Раніше повідомляли про госпіталізацію режисера в інститут нейрохірургії імені Бурденка і про його стабільний стан.

Ельдар Рязанов народився 18 листопада 1927 року в Самарі. 1950 року закінчив ВДІК, 1955 року прийшов на кіностудію «Мосфільм». Уже через рік він зняв «Карнавальну ніч» - фільм, що став класикою радянського кінематографа.

Рязанов зняв десятки фільмів, серед його знаменитих робіт - «Гусарська балада», «Стережись автомобіля», «Жорстокий романс», «Службовий роман», «Гараж», «Іронія долі, або З легким паром», «Вокзал для двох» . Він продовжував знімати аж до середини 2000-х років.

2014 року, після анексії Криму, Ельдар Рязанов разом з колегами виступив зі зверненням, спрямованим проти політики президента РФ Володимира Путіна. "Грубо порушено міжнародне право, зруйновано принципи європейської безпеки і стабільності. Росія стрімко скочується до нової холодної війни із Заходом, важкі наслідки якої неможливо передбачити", - говорилося в листі, під яким поставили свої підписи більш ніж 300 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram